Τα Κρασιά μας
ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ NAKED TRUTH

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ NAKED TRUTHΟίνος λευκός ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ: Αμπελοτόπι Βουνό,Κερατέα

Υψόμετρο: 250m

Γευστικά χαρακτηριστικά

Μάτι: Λαμπερό χρυσό χρώμα.

Μύτη: Πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας με ανθικά,βοτανικά αλλά και γήινα αρώματα που δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο μπουκέτο

Στόμα: Γεύση γεμάτη όγκο που εξισορροπείται θαυμάσια χάριν της ζωηρής οξύτητας. Σύνθετη αρωματική παλέτα, όμοια με τα αρώματα μύτης που χαρίζουν πολυπλοκότητα και ανέλπιστα μακρά διάρκεια στο τελείωμα του.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου

Παλαίωση στο κελάρι: 1-5 χρόνια

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει σαλάτες οσπρίων ή δροσερές πράσινες σαλάτες, τυριά κατσικίσια. λευκά κρέατα όπως κουνέλι τηγανητό αρώματισμένο με δάφνη ,αρνί στο φούρνο κεφτέδες χοιρινού αρωματισμένοι με δυόσμο και ρίγανι , κολοκυθοανθοί γεμιστοί, γλώσσα βουτύρου, μπαρμπουνάκι με δεντρολίβανο, maki sushi, nigiri, fried rice με αυγό και λευκό κρέας.Συνοδεύει σαλάτες οσπρίων ή δροσερές πράσινες σαλάτες, τυριά κατσικίσια. λευκά κρέατα όπως κουνέλι τηγανητό αρώματισμένο με δάφνη ,αρνί στο φούρνο κεφτέδες χοιρινού αρωματισμένοι με δυόσμο και ρίγανι , κολοκυθοανθοί γεμιστοί, γλώσσα βουτύρου, μπαρμπουνάκι με δεντρολίβανο, maki sushi, nigiri, fried rice με αυγό και λευκό κρέας.

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, προσεκτικός αποραγισμός και αυθόρμητη ζύμωση με τα στέμφυλα για 20 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.Πίεση και παραμονή με τις λάσπες του για έξι μήνες με συχνές αναδεύσεις. Η ’γυμνή αλήθεια’ του Σαββατιανού της Αττικής!

/articlefiles/nakedtruth%20grafic%20270x223.jpg