Ο Αμπελώνας - Το Οινοποιείο μας

Η Φιλοσοφία του Οινοποιείου

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ: Η αυθεντικότητα της γεύσης και η έκφραση της Αττικής γης στα κρασιά μας.

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της οικογενειακής μας επιχείρησης από τον πατέρα μας, είχαμε έναν και μοναδικό στόχο. Να προχωρήσουμε μπροστά, με εφαλτήριο τις αξίες της γης που εκείνος μας κληροδότησε. Γι αυτό και η απόφαση μας, να δημιουργήσουμε κρασιά υψηλής ποιότητας, που να εκφράζουν την ποικιλία του σταφυλιού και τα χώματα της γης μας, ήταν μονόδρομος.

Τη γη μας τη γνωρίζουμε καλά, γιατί μεγαλώσαμε μέσα στα χώματα της. Το ίδιο και το αμπέλι, παρατηρώντας το και ρουφώντας τα ξεχωριστά αρώματα της φυλλωσιάς του, κάθε εποχή του χρόνου.
Όσο για το σταφύλι, η ετήσια δημιουργία του, το άρωμα και η γεύση του έχει γίνει κομμάτι του εαυτού μας. Και αυτό θέλαμε να διαφυλάξουμε. Την αυθεντικότητα της γεύσης του, σύμφωνα με τη γη που το θρέφει.

Τι μας έλειπε όμως για να ολοκληρώσουμε το στόχο μας?
Ένα σύγχρονο οινοποιείο. Και το στήσαμε! Βρίσκεται μέσα στον οικισμό Κερατέας και μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον αμπελώνα μας.
Σε αυτό το οινοποιείο κάνουμε το όραμα μας πράξη. Μετουσιώνουμε το σταφύλι σε κρασί, συνδυάζοντας τις επιστημονικές γνώσεις της οινοποίησης, με την παράδοση για τις ανάγκες κάθε ποικιλίας σταφυλιού ξεχωριστά.
Με μεθόδους σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές με τη χρήση των πήλινων αμφορέων, παλεύουμε καθημερινά για να δημιουργήσουμε κρασιά, που μέσα από τη γεύση τους, να σας ταξιδεύουν στις ομορφιές της Αττικής γης.

Η ετήσια παραγωγή μας ανέρχεται σε 150.000 φιάλες.
Στην οικογενειακή μας επιχείρηση κάθε μέλος έχει το δικό του «σημαντικό» ρόλο. Υπεύθυνος για την επικοινωνία, αλλά και για μία σειρά δύσκολων αποφάσεων που αφορούν στην πορεία του οινοποιείου, είναι ο Σταμάτης, ο οποίος βρίσκεται πανταχού παρόν και μέσα από την ηρεμία και την ευγένεια του μεταφέρει δυναμισμό ψυχής στα κρασιά μας, εκφράζοντας όλη τη φιλοσοφία της μικρής μας οινοποιίας, της "Μικροοινοποιίας Μυλωνά".