Η Αττική Γη

Η Αττική Γη

O Αττικός Αμπελώνας

Ο αμπελώνας της Αττικής κρατά τα σκήπτρα ως ο παλαιότερος και ιστορικότερος αμπελώνας της Ελλάδας. Η Αττική δεν παύει στην πραγματικότητα να είναι μια μεγάλη χερσόνησος που οριοθετείται από τα βουνά των Γερανείων, Κιθαιρώνα, Πάρνηθας και Πεντέλης, ενώ παράλληλα δέχεται ολόκληρη την ευεργετική αύρα της θάλασσας, αφού ολόκληρο το νότιο μέρος της, αγκαλιάζεται από αυτήν.

περισσότερα

Η ποικιλία Σαββατιανό

Η καρδιά του Αττικού αμπελώνα «χτυπά ολοκληρωτικά» στην ποικιλία Σαββατιανό, μια ποικιλία που οι κάτοικοι της Αττικής έχουν ταυτιστεί απόλυτα μαζί της. Παράλληλα όμως είναι και μια ποικιλία που έχει ταυτιστεί με το αρχαιότερο και «πιο παραδοσιακό κρασί» παγκοσμίως, τη Ρετσίνα.

περισσότερα

Η περιοχή & τα αξιοθέατα

Ο δήμος της Κερατέας απλώνεται σε μεγάλο μέρος της Ν. Αττικής και διαθέτει πλήθος μνημείων όλων σχεδόν των περιόδων του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στον Ελλαδικό χώρο. Η αρχαιότερη κατοίκηση στην περιοχή έχει εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου, στην ανατολική πλευρά του υψώματος Μικρό Ριμπάρι, του οποίου η πρώτη χρήση και κατοίκηση χρονολογείται στη νεολιθική περίοδο (5300 – 4300 π.Χ.).  Η Κερατέα

περισσότερα