Ο Αμπελώνας - Το Οινοποιείο μας

Η Ιστορία

Η Ιστορία της Μικροοινοποιίας μας  ξεκινά  σχεδόν έναν αιώνα πίσω, το 1917 στην Κοινότητα Κερατέα της Ανατολικής Αττικής, από τον παππού Αντώνη  που είχε ως κύρια απασχόληση το αμπέλι και την παραγωγή κρασιού, αφήνοντας τα χρόνια εκείνα το γλεύκος  να ζυμώνει μέσα σε αμφορείς, αφού οι ανοιξείδωτες δεξαμενές ήταν άγνωστες την εποχή εκείνη.  

Αργότερα η μικρή επιχείρηση πέρασε στον πατέρα μας Δημήτρη, που συνέχισε την οινική παράδοση του παππού, διευρύνοντας την τότε επιχείρηση με την αγορά νέων αμπελώνων και τη δημιουργία ενός μικρού, σύγχρονου για την εποχή εκείνη, οινοποιείου. Δίπλα στον πατέρα μας, εμείς  οι τρεις γιοί του, ο Αντώνης, ο Τάσος και ο Σταμάτης που αρχικά παίζαμε με το χώμα & τα σταφύλια και μεγαλώνοντας παρατηρούσαμε  το έδαφος, τον καιρό και τον αέρα και μαθαίναμε να μιλάμε με το  αμπέλι,  κορφολογώντας, σκαλίζοντας και κλαδεύοντας το, ώστε στο τέλος αυτό έγινε  κομμάτι του εαυτού μας. 

Για μας λοιπόν,  ήταν η  φυσική συνέχεια να ασχοληθούμε με το αμπέλι και το κρασί, σπουδάζοντας οι δυο από εμάς, ο Σταμάτης και ο Αντώνης, Χημικοί Οινολόγοι και Οικονομικά ο  Τάσος για να επιμελείται τη μικρή μας επιχείρηση. Στην πράξη, η  μικρή μας προσωπική ιστορία, των αδελφών Μυλωνά,  ξεκινά το 2000 όταν  μετά  το ατέρμονο  ταξίδι του πατέρα, αναλάβαμε τη συνέχιση του έργου του ακολουθώντας τα βήματα του και  εξελίσσοντας αυτό που εκείνος έστησε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, όπως  ο ίδιος έκανε όταν  παρέλαβε από τον δικό του πατέρα και παππού μας  Αντώνη την οικογενειακή επιχείρηση.

Αποτέλεσμα η δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου μικρού σύγχρονου οινοποιείου και η τυποποίηση των κρασιών μας με την επίσημη παρουσίαση μας στην ελληνική αγορά το 2006, έχοντας ως εφαλτήριο το "Σαββατιανό  Μικροοινοποιίας Μυλωνά".