Τα Κρασιά μας
ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ LATE RELEASE

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ LATE RELEASEΟίνος λευκός ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ: Αττική

Υψόμετρο: 250m

Γευστικά χαρακτηριστικά
Μάτι: Λαμπερό χρυσό χρώμα.

Μύτη:  Αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων, ξηρών καρπών, βοτάνων και ελφρώς πετρόλ.

Στόμα: Γεμάτο, με ένταση και οξύτητα  η οποία παίζει εξαιρετικό εξισορροπητικό ρόλο. Πολύπλοκο και ανάλογο των αρωμάτων της μύτης με ιδιαίτερα μακρά επίγευση.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8-11°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου

Παλαίωση στο κελάρι: 5-10 χρόνια

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει μια ποικιλία πιάτων όπως μαγειρευτά λευκά κρέατα και πουλερικά με λαχανικά και βότανα σε σάλτσα από αυγολέμονο, σιγομαγειρεμένο αρνί ή χοιρινό στη γάστρα με ποικιλία βοτάνων, σουφλέ ή τάρτες ιδανικά με παλαιωμένα ή καπνιστά τυριά όπως μετσοβόνε , ζυμαρικά μαγειρεμένα με σύγκλινο και πλούσια κρέμα τυριών , Ασιατικά πιάτα με χοιρινό ή κοτόπουλο και ξηρούς καρπούς, τηγανιτό ρύζι με αυγό, λαχανικά ξηρούς καρπούς ή λευκό κρέας.

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, προσεκτικός αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 6ώρες στους 10°C. Στατική απολάσπωση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση το κρασί παραμένει στις οινολάσπες για 9 μήνες με συχνές αναδεύσεις. Εμφιαλώνεται και ωριμάζει στο κελλάρι για 3 χρόνια.

AWARDS 2020

Silver-BALKANS INTERNATIONAL WINE AWARDS 2020

/articlefiles/bottles/savatiano.png