Τα Κρασιά μας
ΑΣΥΡΤΙΚΟ

ΑΣΥΡΤΙΚΟΟίνος λευκός ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

Αλκοολικός Βαθμός: 12,5%

Τοποθεσία αμπελώνα: Όλυμπος και Σκίντι Μάρθι

 Υψόμετρο: 200-300m

Γευστικά χαρακτηριστικά

Μάτι: Λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες.

Μύτη: Σύνθετη αρωματική παλέτα όπου τα ορυκτά αρωματικά στοιχεία συνυπάρχουν με τα αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων (κίτρου και λάιμ) και ανοιξιάτικων λευκών ανθέων.

Στόμα: Πλούσιος γευστικός όγκος με ζωηρή οξύτητα,  διανθισμένη από αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων και βοτάνων με έντονα μίνεραλ στοιχεία. Φίνο κρασί με μακρά επίμονη επίγευση.

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει εμπλουτισμένα θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, λευκά κρέατα, πλούσια ζυμαρικά βουτύρου ή με κρέμα γάλακτος  αλλά και σαλάτες με έμφαση τα αμυλούχα προϊόντα, ή παραδοσιακά λεμονάτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως αρνάκι φρικασέ, χοιρινό σελινόριζα και σούπες τύπου μαγειρίτσας.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 10-12°C

Παλαίωση στο Κελάρι: 1-5 χρόνια

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών τη στιγμή της βέλτιστης ωριμότητας με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 8 ώρες στους 10°C. Στατική απολάσπωση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (17 °C), σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές, με σκοπό την εξαγωγή του δυναμικού αυτής της μεγάλης ελληνικής ποικιλίας. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες με συχνές αναδεύσεις.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

92 Point/Best buy WINE AND SPIRITS MAGAZINE 2020

91 Point WINE ENTHUSIAST MAGAZINE 2020

90 Points WINE ADVOCATE , VINTAGE 2020

/articlefiles/bottles/assyrtiko.png