Τα Κρασιά μας
ΡΕΤΣΙΝΑ

ΡΕΤΣΙΝΑΟνομασία κατά παράδοση

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 12% vol

Τοποθεσία αμπελώνα: κοινοτικό διαμέρισμα Κερατέας

Υψόμετρο: 250-350m

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Μάτι: Λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες.

Μύτη: Αρώματα μαστίχας  ροδάκινου, μάνγκο,  και λεμονιού μαζί με εκείνα  άσπρων λουλουδιών και βοτάνων.

Στόμα: Στο στόμα  τα αρώματα  συνεχίζουν με την ίδια ένταση και ισορροπούν με την δροσερή του οξύτητα. Η επίγευση φρουτώδης, βοτανική και επίμονη.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 9-11°C

Παλαίωση στο κελάρι: απολαμβάνεται φρέσκο

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει τηγανιτά θαλασσινά, γαρίδες κανταΐφι, μαριναρισμένα ψάρια όπως τόνος, σολωμός, γαύρο, γιαπωνέζικα sashimi, καρπάτσιο, τυροκροκέτες, κλασσικά ντολμαδάκια αλλά και γεύσεις με έμφαση το σκόρδο.

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 10°C.

Στατική απολάσπωση και ζύμωση με προσθήκη ρητίνης πεύκου σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (16 °C) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες με συχνές αναδεύσεις.

/articlefiles/bottles/retsina.png