Τα Κρασιά μας
MERLOT - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ - ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ

MERLOT - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ - ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑΟίνος ερυθρός ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 40% MERLOT, 40% ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ, 20% ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

Αλκοολικός Βαθμός: 13.5% vol

Τοποθεσία Αμπελώνα: αμπελοτόπια Μετόχι, Ρουτζέρι, Σιντερίνα και Μάρμαρο

Υψόμετρο: 200-300m

Γευστικά χαρακτηριστικά

Μάτι: Χρώμα ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη: Πυκνό άρωμα κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως μούρο, κεράσια, μπαχαρικών, σοκολάτας και βανίλιας.

Στόμα: Πλούσιο και γευστικό με μαλακές  τανίνες και ζωηρή οξύτητα και επίμονα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών στο τελείωμα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΣΜΑΤΟΣ: 15-17°C, σε ποτήρι μεγάλου όγκου τύπου Μπορντώ.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ: 1-5 χρόνια

Αρμονία γεύσεων

Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα και κυνήγι μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή ψημένα στη σχάρα, πάπια ψητή τύπου Πεκίνου, Κρεολέζικη και TEX-MEX κουζίνα, όσπρια κατσαρόλας, πλούσια τυριά.  

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών τη στιγμή της βέλτιστης ωριμότητας με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 3 έως 4 ημέρες(ανάλογα ποικιλία) στους 10°C. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18-23°C), παρουσία των στεμφύλων για 12 έως 15 ημέρες (ανάλογα ποικιλία) σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μερική μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για έξι μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

/articlefiles/bottles/merlot.png