Τα Κρασιά μας
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑΟίνος λευκός ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

Αλκοολικός Βαθμός: 12,0%

Τοποθεσία αμπελώνα: Μετόχι, Ντάρδεζα και Σιντερίνα

Υψόμετρο: 200-300m

Γευστικά χαρακτηριστικά

Μάτι: Λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες.

Μύτη: Έντονα αρώματα ανοιξιάτικων ανθών, ροδάκινου, μάνγκο  σε συνδυασμό με βοτανικές νύξεις.

Στόμα: Πλούσιο στο στόμα με τα  αρώματα να συνεχίζουν με την ίδια ένταση και να ισορροπούν με την δροσερή του οξύτητα. Η επίγευση φρουτώδης και βοτανική.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8-max 12°C

Παλαίωση στο Κελάρι: 1-3 χρόνια

Αρμονία γεύσεων

Πουλερικά σχάρας, μαλάκια σχάρας, καλαμάρι γεμιστό με φέτα και πιπεριά, ριζότο με τριλογία σπαραγγιών, σπαγγέτι λαχανικών, τραγανά τηγανητά λαχανικά, τάρτες τυριών, δροσερές σαλάτες με αρωματικά βότανα, μαριναρισμένα ορεκτικά και ορεκτικά ασιατικής κουζίνας.

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 9 ώρες στους 10°C.

Στατική απολάσπωση και ζύμωση  με επιλεγμένες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18 °C) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες  με συχνές αναδεύσεις.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Bronze - DECANTER WORLD WINE AWARDS 2016
Silver - BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2013
Rated ’EXCELLENT’ - WEIN-PLUS.EU (The European Wine Network)
Bronze - BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2013

/articlefiles/bottles/malagousia.png