Τα Κρασιά μας
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ - ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ - ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑΟίνος Ροζέ Ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 80% ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, 20% ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol

Τοποθεσία αμπελώνα: αμπελοτόπια Μετόχι, Ντάρδεζα, Σιντερίνα και Μάρμαρο

Υψόμετρο: 200-300m

Γευστικά χαρακτηριστικά

Μάτι: Λαμπερό ελαφρύ σομόν χρώμα.

Μύτη: Έντονα αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών και κόκκινων φρούτων με διακριτικές ορυκτές νότες.

Στόμα: Γεύση πλούσια με τονισμένη δροσερή οξύτητα και πιπεράτη επίγευση.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8 - max 12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου

Παλαίωση στο κελάρι: απολαμβάνεται φρέσκο.

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει πλούσιες σαλάτες, λευκά κρεατικά όπως κουνέλι και πουλερικά, φριτούρα λαχανικών, σαρδέλα σχάρας, τηγανητά ψαράκια, φριτούρα λαχανικών, πάστα με γαρίδες ή αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, παραδοσιακά λαδερά πιάτα ελληνικής κουζίνας (πχ  γεμιστά, φασολάκια, αλλά και κριθαράκι γιουβέτσι).

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική συνεκχύλιση των δυο ποικιλιών για 14 ώρες στους 10°C. Στατική απολάσπωση, πίεση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18 °C) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες με συχνές αναδεύσεις.

/articlefiles/bottles/malagousia-mandilaria.png