Τα Κρασιά μας
ΑΠΟΨΗ

ΑΠΟΨΗΟίνος λευκός ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση: 70% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ, 30% ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Αλκοολικός Βαθμός: 12,5% vol

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ: Αμπελοτόπια Όλυμπος, Σκίντι Μάρθι και Κερατέα

Υψόμετρο: 250-350m

Γευστικά χαρακτηριστικά

Μάτι: Λαμπερό λεμονί χρώμα.

Μύτη: Πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας όπου τα αρώματα  ροδάκινου, αχλαδιού και  εσπεριδοειδών συνυπάρχουν μαζί με αρώματα λευκών λουλουδιών και χαμομηλιού σε φόντο βανίλιας, καπνού, σοκολάτας και μέντας.

Στόμα: Γεύση γεμάτη όγκο που εξισορροπείται θαυμάσια χάριν της ζωηρής οξύτητας. Σύνθετη αρωματική παλέτα, όμοια με τα αρώματα μύτης που χαρίζουν πολυπλοκότητα και ανέλπιστα μακρά διάρκεια στο τελείωμα του.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου

Παλαίωση στο κελάρι: 1-5 χρόνια

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει λευκά κρέατα όπως κουνέλι τηγανητό, κεφτέδες γαλοπούλας, κοτόπουλο μπρεζέ με φινόκιο και πράσο, σπαγγέτι με πέστο, κολοκυθοανθοί γεμιστοί, τηγανητό ρύζι, νουντλους με κοτόπουλο, γλώσσα βουτύρου, μπαρμπουνάκι με δεντρολίβανο, σαλάτες οσπρίων ή δροσερές πράσινες σαλάτες, τυριά κατσικίσια.

Διαδικασία παραγωγής

Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 10°C.

Στατική απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (16 °C) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση κατά 50% σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με μηλογαλακτική ζύμωση και παραμονή με τις λάσπες του για τέσσερις μήνες με συχνές αναδεύσεις.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Silver - BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2013
Gold - BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2012

/articlefiles/bottles/apopsi.png